Vlees

Heijdra Rundvlees

Rundvlees. Het is een delicatesse waar u elke dag van kunt genieten, of u nu houdt van een Hollandse pot of van internationale gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een mals biefstukje, een entrecote met een mooi vetrandje, een zacht braadlapje of een ouderwetse gehaktbal. Steeds meer smaak- en kwaliteitsbewuste consumenten kiezen daarom het beste rundvlees: Beef Best. U hoeft geen kenner te zijn om het verschil te proeven tussen rundvlees en Beef Best rundvlees. U proeft de excellente smaak, structuur en marmering van het vlees. Kwaliteit die niet begint in uw keuken of in onze slagerij, maar waarvoor u terug moet naar de oorsprong van het vlees. Kijk mee in de stallen en ontdek het geheim van Beef Best.

Daarom luxe vleesvee t rundvlees is heerlijk mals. U proeft in feite de fi jne structuur van het vlees. Dat is de reden dat wij kiezen voor het Verbeterd Roodbont ras, het Wit/Blauwe rund en de Blond d’Aquitaine. Deze runderen hebben van zichzelf vlees met de befaamde fi jne structuur. Ze zien er gespierd uit en zijn dan ook goed voor een fl inke portie hoogwaardig vlees.

Met plezier in de stal
Het is niet zo eenvoudig om aan dit lekkere vlees te komen: jongvee van deze rassen is schaars. Het is vooral te vinden bij kleinschalige agrarische bedrijven; veehouders voor wie het fokken echt een passie is. Deze veehouders hechten waarde aan dierwelzijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ‘s winters in de stal. In de stal krijgen de runderen alle ruimte. Ze liggen op een dikke laag stro. De runderen krijgen een zorgvuldig samengesteld menu, met onder meer gras, maïs, aardappels en gedroogde granen. Dankzij deze natuurlijke ingrediënten krijgt het vlees zijn volle smaak.

Op en top Hollands

Beef Best rundvlees is op en top Hollands vlees. Gaat u maar na. Het is afkomstig van luxe vleesvee, dat is:

  • GEBOREN BIJ EEN NEDERLANDSE VEEHOUDER
  • GROOTGEBRACHT OP EEN NEDERANDSE BOERDERIJ
  • GESLACHT DOOR EEN NEDERLANDSE SLACHTERIJ
  • UITGESNEDEN EN GELEVERD DOOR EEN NEDERLANDSE VLEESHANDEL

Van bord naar stal
Hebt u een stukje vlees op uw bord, dan kunnen we altijd achterhalen uit welke stal dit vlees afkomstig is. Dat is belangrijk voor het waarborgen van de voedselveiligheid. Onze toeleverende veehouderijen moeten beschikken over het IKB-keurmerk. IKB staat voor Integrale Ketenbeheersing. Het keurmerk geeft u de zekerheid dat de IKB-bedrijven hun antibioticagebruik registreren en samen met hun dierenarts veel aandacht geven aan diergezondheid.

Heel goed én heel lekker
U kunt erop rekenen dat de Beef Best runderen een goed leven hebben gehad. Dat is een prettig idee voor u en ons. Als slagerij nemen we geen genoegen met alléén dierwelzijn. Dierwelzijn zegt namelijk nog niets over de smaak. En dat is precies waar Beef Best zo sterk in is: mals vlees met een heerlijke smaak. Daarom is dit voor ons het beste stukje rundvlees: verantwoord, gezond én smaakvol.

En nu in de pan…
Met het Beef Best rundvlees in de pan bereidt u de lekkerste gerechten. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het mals en smaakvol houdt? Vraag ons dan in de slagerij om advies. Wij helpen u graag. Alvast smakelijk eten!

 

FARM2FORK

Het klimaat in Ierland is zeer gematigd en heeft meer dan voldoende neerslag. Er is meer dan genoeg weidegrond beschikbaar met een overvloed aan groen voedzaam gras. De Ierse kruislingen zijn het resultaat van kruisingen tussen de beste Europese vleesrassen over een periode van 50 jaar.

Het Farm2Fork programma
James Tormey, een meesterslager uit de bekende Ierse slagersfamilie die met haar producten al vele prijzen heeft gewonnen, selecteert persoonlijk bij diverse veehouders de beste koeien voor onze afnemers. Alleen de beste zijn goed genoeg en komen uit de counties Kildare, Westmeath, Offaly, Longford en Meath. Het “Farm2Fork”-programma van James Tormey garandeert niet alleen een juiste wijze van fokken en mesten maar geeft ook richtlijnen voor duurzaamheid, dierenwelzijn.

Kwaliteitsgarantie
Het assurance label van Bord Bia geeft vervolgens absolute zekerheid omtrent herkomst en veterinaire kwaliteit. Als meesterslager verzorgt James Tormey vervolgens dat het vlees ter plekke wordt geslacht en op Hollandse snit wordt uitgesneden, gevacumeerd en geëtiketteerd.

Livar varken

Lees mee en proef het verschil
Het Pork Best varkensvlees is afkomstig van Hollandse boerderijen. U hoeft natuurlijk geen verstand te hebben van de varkenshouderij om een lekker stukje vlees te eten. Toch leggen we u graag uit waarom wij als slagerij graag een kijkje achter de staldeuren nemen. Lees mee en proef het verschil!

Varkens die het naar hun zin hebben
Ze scharrelen vrolijk door het hok, de Pork Best varkens. Het zijn varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders — familiebedrijven met liefde voor het vak — voldoen namelijk aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. In hun bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn in de stal belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

Droog en sappig vlees tegelijk
Wilt u een sappig stukje vlees aan uw vork prikken? Dan zal het Pork Best vlees u bevallen. Dit vlees is namelijk… droog. Wat is het geheim? Als u te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het Pork Best varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in!

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

En nu in de pan…
Met het Pork Best varkensvlees in de pan bereidt u de lekkerste gerechten. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het sappig en smaakvol houdt? Vraag ons dan

IBERICO VARKENSVLEES

Het Iberico ( Pata negra) Varken
De producten die worden verkregen uit het vlees van het Iberisch varken passen in een wat men noemt “Mediterrane etenswijze”, die deels staat voor gezonde voeding en deels voor een manier van leven waarin natuurlijke producten met een eigen smaak een essentiële rol spelen. De verhoging van de levensstandaard en in zeker opzicht het bekender worden van veel levensmiddelen, die eerst als luxeproducten werden beschouwd, hebben ervoor gezorgd dat deze producten nu voor een groter publiek aantrekkelijk zijn én bijdragen tot een nieuwe ‘eetcultuur’. Vanwege de groeiende interesse voor de dagelijkse voeding, wil Iberdeli de eigenschappen en de gezondheidsaspecten van onze producten en in het bijzonder de Iberisch ham, hierbij nader toelichten.

Het leven van het Iberisch varken
Varkens van het Iberisch ras groeien vrij op en nemen in gewicht toe volgens een uitgebalanceerd voedingspatroon. Het varken voedt zich op weilanden en heides waar steeneiken en kurkeiken groeien. De voeding bestaat uit de vruchten van deze bomen (de eikels, die bellota’s worden genoemd) en weidebegroeiing (gras en kruiden).

Cholesterol

Verzadigde vet
Het verzadigde vet van dieren vervult doorgaans een fundamentele factor in het stijgen van het cholesterolgehalte bij mensen. Een Iberisch varken dat in vrijheid is opgegroeid in de bergen heeft andere genetische eigenschappen en een ander exploitatieproces dan andere rassen varkens, die zich voeden in vaste mesthokken. Door veel beweging en andere voeding, waarvan de bellota’s (eikeltjes) de unieke smaak verzorgen, bestaat het vet bij het Iberisch varken voor meer dan 55% uit goede vetzuren, die een gunstige invloed uitoefenen op het cholesterol en daarmee op hart- en vaatziekten, vergelijkbaar met de goede bestanddelen in bijvoorbeeld olijfolie.

Iberische ham
Een plakje van de beste Iberische ham is donker roze of paars van kleur, dooraderd met wit-gelig vet. Allereerst moet de neus dichtbij de ham worden gehouden om de complexiteit van de aroma te bepalen. Wrijf daarna over de olieachtige buitenkant: Het vet behoort licht te zijn niet dik en glibberig. Uiteindelijk ervaart men de smaak. Op kamertemperatuur smelt het in de mond.

Lam- & kalfsvlees

Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes. Deze zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren..

De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden of voor lekkere lamsshoarma. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano. Wij hebben voor u vers Nieuw Zeelands lamsvlees.

Kelly Bronze (scharrelhoen)

De farms van familie Kelly
De farms van de familie Kelly zijn allemaal gevestigd rond Danbury in Essex Engeland, en zijn gebaseerd op “het beste van het beste, dit betekent vooruit kijken als ook terug kijken” in de wijze van het houden van de KellyBronze®.

Al meer dan 30 jaar hanteren Derek en Mollie Kelly samen met hun zoon Paul traditionele en natuurlijke productiemethodes voor het houden van kalkoenen, in eerste instantie speciaal voor de kerst.

Dit veranderde in de loop van de jaren in een productie voor het gehele jaar rond. Voor de kerstmarkt bestaat een traditie van oudsher dat de kalkoen van nature brons gevederd is. Toen in 1983 de tijd rijp was lanceerde Familie Kelly de KellyBronze®.

Absolute marktleider in Engeland
Met toewijding aan het traditionele houderij systeem samen met het dierwelzijn en voedselveiligheid, brengen ze de KellyBronze® tot de hoogste standaard die de houderij heden ten dage kent. De KellyBronze® is momenteel absoluut marktleider in Engeland op het terrein van “traditional farm-fresh market”.

De KellyBronze® worden samen met tientallen traditionele kalkoenhouders geproduceerd voor de speciale Engelse markt. De KellyBronze® wordt verwerkt in onze eigen speciaal ingerichte verwerkingseenheid en vervolgens uitgeleverd aan kwaliteitsslagers, de speciaal poelier, de betere restaurants/hotels en top cateringbedrijven.

Wild

Vers Hollands en Europees wild is onze specialiteit. Tijdens het seizoen bieden wij u een groot assortiment Hollands en Europees wild uit voorraad. Veel soorten zijn direct leverbaar, vers of diepvries. Een andere mogelijkheid is: vandaag besteld is morgen in huis.

Vleeswaren

De Keurslager heeft een zeer uitgebreid assortiment worst en vleeswaren, van een mooie plak boeren achterham tot een pittige salami of een sappige rookworst. Vleeswaren zijn natuurlijk te gebruiken als broodbeleg, maar ook als een snack, tussendoortje, tapas of als vlees bij de maaltijd. Kortom voor elk wat wils; mager, pittig, hartig, zacht, gekookt, gedroogd, gerookt, gebraden of gebakken, u zegt het maar!

Magere Runderrollade
Gemaakt van mager rundvlees, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Runder rosbief
Ouderwets lekker gebraden rosbief, wij braden de rosbief nog volgens een oud recept, en dat proef je.

Fricandeau
Speciaal geselecteerde varkensfricandeau afgegrild in de oven. Heerlijk voor op de boterham of voor een buffet.

Gegrilde kiprollade
Gemaakt van magere kippeborst, gekruid met een eigen melange van de lekkerste specerijen, afgegrild in de oven.

Zeeuws spek
Ouderwets lekker gemarineerd zeeuws spek, het spek wordt ca. 3 dagen gemarineerd in een speciale eigengemaakte marinade daarna afgegrild in de oven.

Runderrookvlees
Licht gezouten rundermuis. Onze rookvlees wordt op traditionele manier gezouten en krijgt de rust die het nodig heeft om te rijpen, daarna gerookt in onze eigen rookkast.

Achterham
Eigengemaakte ham van de beste kwaliteit, gepekeld met de lekkerste kruidenmelange, gekookt en gerookt.

Specialiteiten

Vers Hollands en Europees wild is onze specialiteit. Tijdens het seizoen bieden wij u een groot assortiment Hollands en Europees wild uit voorraad. Veel soorten zijn direct leverbaar, vers of diepvries. Een andere mogelijkheid is: vandaag besteld is morgen in huis.

Winkelwagen