Varkensvlees

Porc Best

Lees mee en proef het verschil
Het Pork Best varkensvlees is afkomstig van Hollandse boerderijen. U hoeft natuurlijk geen verstand te hebben van de varkenshouderij om een lekker stukje vlees te eten. Toch leggen we u graag uit waarom wij als slagerij graag een kijkje achter de staldeuren nemen. Lees mee en proef het verschil!

Varkens die het naar hun zin hebben
Ze scharrelen vrolijk door het hok, de Pork Best varkens. Het zijn varkens van het Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders — familiebedrijven met liefde voor het vak — voldoen namelijk aan het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. In hun bedrijfsvoering staan duurzaamheid en dierwelzijn centraal! Ze zorgen ervoor dat de varkens het naar hun zin hebben. Zo hebben de varkens een dag- en nachtritme, krijgen ze veel bewegingsruimte en vermaken ze zich met speeltjes. Ook zijn ze gehuisvest in groepen. Voor een sociaal dier als het varken is dat een plus! Het welzijn in de stal belonen de varkens met een gezonde vleesgroei.

Droog en sappig vlees tegelijk
Wilt u een sappig stukje vlees aan uw vork prikken? Dan zal het Pork Best vlees u bevallen. Dit vlees is namelijk… droog. Wat is het geheim? Als u te nat vlees in de pan doet, gaat het niet bakken, maar sudderen. Het Pork Best varkensvlees heeft daarentegen minder overtollig vocht. Daardoor schroeit uw karbonaadje snel dicht en blijft de binnenkant sappig. Zet het mes er maar eens in!

Bij Pork Best vinden we het belangrijk respectvol met de dieren om te gaan. Vanuit het oogpunt van dierenwelzijn maar ook omdat het een meetbaar effect heeft op de kwaliteit en houdbaarheid van het vlees. Korte transportafstanden en het voorkomen van stress rondom het transport door speciaal opgeleid personeel zorgen voor hoog dierenwelzijn en uiteindelijk een smakelijk stukje vlees.

En nu in de pan…
Met het Pork Best varkensvlees in de pan bereidt u de lekkerste gerechten. Wilt u precies weten hoe u het vlees het beste kunt bereiden, zodat u het sappig en smaakvol houdt? Vraag ons dan


   Bestel online

Iberico varkensvlees

Het Iberico ( Pata negra) Varken
De producten die worden verkregen uit het vlees van het Iberisch varken passen in een wat men noemt "Mediterrane etenswijze", die deels staat voor gezonde voeding en deels voor een manier van leven waarin natuurlijke producten met een eigen smaak een essentiële rol spelen. De verhoging van de levensstandaard en in zeker opzicht het bekender worden van veel levensmiddelen, die eerst als luxeproducten werden beschouwd, hebben ervoor gezorgd dat deze producten nu voor een groter publiek aantrekkelijk zijn én bijdragen tot een nieuwe 'eetcultuur'. Vanwege de groeiende interesse voor de dagelijkse voeding, wil Iberdeli de eigenschappen en de gezondheidsaspecten van onze producten en in het bijzonder de Iberisch ham, hierbij nader toelichten.

Het leven van het Iberisch varken
Varkens van het Iberisch ras groeien vrij op en nemen in gewicht toe volgens een uitgebalanceerd voedingspatroon. Het varken voedt zich op weilanden en heides waar steeneiken en kurkeiken groeien. De voeding bestaat uit de vruchten van deze bomen (de eikels, die bellota's worden genoemd) en weidebegroeiing (gras en kruiden).

Cholesterol
Het verzadigde vet van dieren vervult doorgaans een fundamentele factor in het stijgen van het cholesterolgehalte bij mensen. Een Iberisch varken dat in vrijheid is opgegroeid in de bergen heeft andere genetische eigenschappen en een ander exploitatieproces dan andere rassen varkens, die zich voeden in vaste mesthokken. Door veel beweging en andere voeding, waarvan de bellota's (eikeltjes) de unieke smaak verzorgen, bestaat het vet bij het Iberisch varken voor meer dan 55% uit goede vetzuren, die een gunstige invloed uitoefenen op het cholesterol en daarmee op hart- en vaatziekten, vergelijkbaar met de goede bestanddelen in bijvoorbeeld olijfolie.

Een plakje van de beste Iberische ham is donker roze of paars van kleur, dooraderd met wit-gelig vet. Allereerst moet de neus dichtbij de ham worden gehouden om de complexiteit van de aroma te bepalen. Wrijf daarna over de olieachtige buitenkant: Het vet behoort licht te zijn niet dik en glibberig. Uiteindelijk ervaart men de smaak. Op kamertemperatuur smelt het in de mond.


   Bestel online

  Contactgegevens
 

  Openingstijden